TESZTVIZSGÁLATOK

Az ANTISZEPTIKA antibakteriális tisztÍtószer klinikai tesztelésére dr.Nádrai Ágnes klinikai adjunktust és dr.Véssey Márta szemész főorvost kértük fel.A tesztelés során kialakult véleményüket az alábbiakban foglaljuk össze:

1. Tesztvizsgálat egyéneknél:
A vizsgálat céljából kiadott készítmények használata során a kontaktlencsét viselő páciensek és a kontaktlencsét rendelő kontaktológusok egyaránt arról számoltak be, hogy a készítmény kellemes illatú, bőrkimélő hatású, izgató hatása nincs, allergiás reakciót nem okoz.Kézmosásnál mérsékelten habzik, a bőrön egyenletesen oszlik el, jól oldódik, és használat után könnyen leöblíthető. A készitmény használata után a bőr selymes tapintású lesz.

2. A készitmény kontakt lencsére gyakorolt hatása:
A tisztítószer a tokban tárolt kontaktlencsékre káros hatást nem fejt ki. A készítmény használata után egyetlen esetben sem észleltünk kontaktlencsére gyakorolt káros hatást.

3. A lencsetartó tokra és egyéb használati eszközökre gyakorolt hatás:
A készítmény alaposan eltávolitja a szennyeződéseket a lencsetartó tokról és az egyéb, használatos eszközökről /pl. gumiszívóka, üvegcsészék, üvegtálkák/. A használt tárgyakon látható elváltozásokat, káros hatásokat nem észleltünk. A készítmény jó fertőtlenítő és tisztító hatással rendelkezik.

4. Összegező használati javaslat
Az ANTISZEPTIKA antibakteriális tisztítószer kellemes illatú, bőrkimélő hatású készítmény. Kiváló tisztító és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Alkalmas kézmosásra, valamint a kontaktlencse tartó tok és az egyéb használatos eszközök tisztítására. Mind kézmosáskor, mind pedig a segédeszközök tisztítása után folyó vízzel való öblitést javasolunk.

Juhász Éva (tenzid szakmérnők)

dr.Németh György(tudományos kutató)

Budapest,2003. február.28.

bezárom az ablakot