TERMÉKISMERTETŐ

Az ANTISZEPTIKA kereskedelmi elnevezésű készítmény (tisztítószer) engedélyezett alkalmazási területe antibakteriális kontaktlencse tok tisztítás és antibakteriális hatású kéz-kéztisztítás ( Engedélyszám: OTH 43432/2002).

A termék a kontaktlencsét viselő páciensek és a kontaktlencsét rendelő kontaktológusok, szemorvosok számára egyaránt ajánlott.

Az ANTISZEPTIKA antibakteriális tisztítószer kellemes illatú, bőrkimélő hatású készítmény, kiváló tisztító és fertőtlenítő hatással rendelkezik.

Az ANTISZEPTIKA klinikai tesztelése során allergiás reakciót nem tapasztaltak. A tisztítószer a tokban tárolt kontaktlencsékre káros hatást nem fejt ki. A készítmény alaposan eltávolítja a szennyeződéseket a lencsetartó tokról és az egyéb használatos eszközökről,(pl. gumiszívóka, űvegcsészék, üvegtálkák...

MIÉRT ÉRDEMES HASZNÁLNI?

A kontaktlencséről a tároló folyadékban leválnak a szennyeződések és rátapadnak a tok belső felületére, ahol táptalajt képeznek a fertőző mikro-organizmusok igen gyors szaporodásához. A gombák és baktériumok visszakerülnek a kontaktlencsére, és szembejutásuk fertőzést, szemgyulladást okozhat.A tok tisztításakor mechanikai energiát is be kell fektetni ahhoz, hogy a felületre tapadt szennyeződést eltávolíthassuk. A tok tisztitásához az ANTISZEPTIKA dobozában található kefét használjuk.

A kontaktlencse forgalmazók szappanos kézmosást ajánlanak a kontaktlencsével kapcsolatos műveletek előtt. Ehhez képest minőségi változást jelent az ANTISZEPTIKA használata.

A szappanos kézmosás során ugyanis vízben oldhatatlan, opálos, érdes kalcium-szappan keletkezik, amely a kézről a kontaktlencsére tapad és csökkenti a kontaktlencse átlátszóságát Az antibakteriális hatású ANTISZEPTIKA viszont a vízben tökéletesen oldódik, a kézmosás folyamán vízben oldhatatlan, átlátszatlan anyag nem keletkezik. A kéz bőrének természetes védőrétegét a készítmény nem károsítja, használat után könnyen leöblithető és a kéz selymes tapintásuvá válik.

Az ANTISZEPTIKA lágy és kemény kontaktlencsék tartóinak tisztítására egyaránt alkalmas.
bezárom az ablakot