KÉRDÉSEK és VÁLASZOK

Tudja-e, hogy a kontaktlencsét viselők szembántalmainak igen nagy részét a bakteriális és gombás fertőzések okozzák?

Tudja-e, hogy miért van szükség optikai kézmosószerre? Mert a szappan erre a célra nem megfelelő. Kézmosáskor ugyanis vizben oldhatatlan kalcium szappan keletkezik, ami rontja a kontaktlencse átlátszóságát és irritálja a szemet. Csak a szappannál hatékonyabb antibakteriális kézmosó tudja megakadályozni a szemfertőzéseket.

Tudja-e, hogy miért kell a kontaktlencstokot hetente 1-2 alkalommal megtisztítani? Mert a tok belsejében tapadnak meg a lencséről leoldott fehérjék és zsirok, amelyek kitűnő táptalajt képeznek a gombák és baktériumok szaporodásához!

Tudja-e, hogy miért kell a tok tisztitásához kefét is használni? Mert minden tisztitáshoz mechanikai energiát is be kell fektetni (Pl. mosógépben a forgatás, mosogatásnál dörzsölés, súrolás, stb).

Tudja-e, hogy fertőtlenitő hatásó tároló folyadék alkalmazása mellett miért érdemes ANTISZEPTIKÁT használni? Mert a tároló folyadékok csak olyan kis koncentrációban tartalmazhatnak fertőtlenitőszert, ami még nem kárositja vagy irritálja a szemet, ez viszont kevés ahhoz, hogy a tok belső felületén megakadályozza a kór okozók elszaporodását.

A kontaktlencsét viselők részére a fertőzések, szempanaszok megszüntetésére és megelőzésére hatékony, új magyar termék az

ANTISZEPTIKA
antibakteriális optikai kézmosó és kontaktlencsetok tisztító.
bezárom az ablakot